Online tanácsadás

Üdvözlünk a Kék Pont Alapítvány ingyenesés és kötetlen (anonim) online-tanácsadási felületén, ahol levelezésen (e-mail) vagy chaten keresztül léphetsz kapcsolatba velünk.

Az online-konzultáció alkalmas rá, hogy megfogalmazd, kimondd a szerhasználattal (alkohol, drog, jogok) kapcsolatos, mindennapi életedben megjelenő nehézségeidet, kérdéseidet. A konzultáció során visszajelzéseket kaphatsz a leírtakról, egy figyelő, megértő embertől.

Amennyiben e-mailt szeretnél küldeni nekünk, görgess lejjebb, ahol a szövegdobozba írva küldheted el üzeneted. Ha szeretnél, létrehozhatsz erre a célra egy külön e-mail címet is, leveledre pedig 7 napon belül válaszolunk.

Ha chatelni szeretnél egyik ügyelőnkkel, görgess legalulra, ahol megtalálod a chat “nyitvatartását”. Ha rendelkezésre áll éppen egy ügyelő, akkor kattints a képernyő alján található ikonra. A chat felülethez a nemed és korod megadásán túl, egy szintén általad választott becenévre lesz szükséged.

Az online-tanácsadás, anonim (névtelen), ingyenes és titoktartási kötelezettség által védett, üzeneteidet csak egy, nálunk dolgozó munkatárs látja, ő fogadja írásod és ő is válaszol majd Neked. Kérlek görgess lejjebb, ahol megtalálod levelező, majd lentebb chat felületünket. Az általad leírtak alapján csak olyan adatokat őrzünk meg, melyek nem alkalmasak személyazonosságod azonosítására.

LEVELEZÉS

A levelezésen keresztül zajló online-konzultáció során fontos tudnod, hogy harmadik fél nem fogja látni üzeneteidet, nem adunk ki bizalmas információt, semmilyen jogi következménye nem lesz annak, hogy megtisztelsz minket a bizalmaddal. Megírhatod nekünk az életedben fellépő, szerhasználattal kapcsolatos munkahelyi, párkapcsolati, családi, egészségügyi, jogi nehézségeidet, felmerülő félelmeidet, kérdéseidet. 

A levelezés nem alkalmas arra, hogy vészhelyzet, krízis esetén elég segítséget nyújtson. Ebben az esetben a személyes találkozást (Budapest, 1095 Gát utca 25.1/8 Tel: +36 1 215 7833, 1039 Budapest, Lukács Gy. u. 3. Tel: +36 1 454 0876) vagy a következő segélyvonalakat ajánljuk:

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok –116-123

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) – 116-111

Levelezésedhez csupán egy e-mail címre lesz szükséged, melyet te választasz meg.

Nemed

CHATELJ VELÜNK!

Chat felületünk főleg információcserére alkalmas. Itt nyugodtan felteheted a szerhasználathoz köthető jogi, vagy más személyes kérdéseidet, valamint tájékoztatást kaphatsz szolgáltatásainkról (józanság megtartó csoport, elterelés, ártalomcsökkentés, családi konzultáció, egyéni konzultáció, színházterápiás csoport…).

A chat felületet nickname (becenév) megválasztásával használhatod, s hogy kiléted titokban maradjon, csupán nemed és életkorod megadása szükséges. Chat “nyitvatartásunkat” lejjebb találod. A képernyő alján jelzi egy ikon, hogy éppen rendelkezésre áll-e szakember, aki válaszol kérdéseidre, az ikonra kattintva megkezdheted a chatelést. Amennyiben a beszélgetést szüneteltetnéd, kérlek jelezd, mert a chat megszakad 15 perc inaktivitás után.

Amennyiben nincs elérhető szakember, de kérdésedre gyorsan választ szeretnél kapni, levélen keresztül vagy személyesen is kapcsolatba léphetsz velünk.

Chat elérhetőséghétfőkeddszerdacsütörtök
17:00-19:0017:00-19:007:00-9:0018:00-20:00