Hozzátartozók


A másikat megváltoztatni nem tudjuk. De megtanulhatjuk jól segíteni őt.

EGYÉNI HOZZÁTARTOZÓI KONZULTÁCIÓ

A szerhasználó környezetében lévő hozzátartozók (szülők, testvérek, élettársak, barátok) személyes állapotára, kapcsolataira is hatással van a függőség. A hozzátartozókban lévő aggodalmak, érzések, indulatok stresszel, nagy intenzitású belső feszültséggel járhatnak. A Kék Pontban ugyanolyan fontosnak tartjuk a hozzátartozók támogatását, mint a szerhasználókét.

Olvass tovább

PÁROKNAK, CSALÁDOKNAK NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK

A családnak ugyanannyi figyelmet kell kapnia, és részt kell vállalnia a felépülés folyamatában mint a felépülőnek, hogy közösen tudják megtalálni az új egyensúlyi helyzetet. A pár- és családi konzultációk során a neheztelések és a bűntudat feloldása mellett fontos szerepet kap a családban rejlő pozitív erőforrások feltárása és mozgósítása. Így a munka eredményesen egészíti ki a droghasználóval folytatott egyéni konzultáció folyamatát.

Olvass tovább

CSOPORTOK, KÖZÖSSÉGEK

A terápiás csoportokban a sorstársi közösség erejét megtapasztalva lehet beszélni a problémákról, valamint tanulni egymás sikeres megoldásaiból. A szakember által vezetett csoportokban a hozzátartozó kiléphet az elszigeteltségből.

A terápiás csoportokon kívül olyan közösségeket is működtetünk, amelyek célja a szabadidő eltöltés biztonságos, felépülést támogató módjainak megtalálása. Közösségeink felépülők hozzátartozói számára is nyitottak.

Olvass tovább