FELÉPÜLŐK, SZERHASZNÁLÓK


Dönts a felépülés mellett! Mi támogatunk benne.

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

A szerhasználati probléma és függőség kialakulása összetett folyamat. Ahogy a változás, úgy a felépülés útjai is változatosak. Ezért ehhez a munkához többféle szolgáltatás, több szakember munkája társul. Ez függ attól, hogy a felépülőnek az aktuális állapotában mire van leginkább szüksége. 

Olvass tovább

PÁROKNAK, CSALÁDOKNAK NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK

A Kék Pontban végzett segítői munka arra alapoz, hogy a család egy élő, egyensúlyra törekvő, folyamatos változásra képes rendszer. Ezt a rendszert a tagok kölcsönösen szabályozzák, ezáltal pedig hatnak is egymásra. A családi működés esetleges elakadásai, az interakciók és az érzelmi viszonyulások félresiklása fontos szerepet játszhatnak a szerhasználat kialakulásában, rögzülésében, illetve a felépülésben is.

Olvass tovább

CSOPORTOK, FELÉPÜLŐ KÖZÖSSÉGEK

A terápiás csoportokban a sorstársi közösség erejét megtapasztalva lehet beszélni a problémákról, valamint tanulni egymás sikeres megoldásaiból. A szakember által vezetett csoportokban a felépülés útjára lépő (volt) szerhasználó kiléphet az elszigeteltségből.

A terápiás csoportokon kívül olyan közösségeket is működtetünk, amelyek célja a szabadidő eltöltés biztonságos, felépülést támogató módjainak megtalálása.

Olvass tovább