Cikkeink

Kollégánk emlékére

Lőrincz Sándor (1967-2019)

Lörkének szólította szinte mindenki. Több területen és helyen is dolgozott, bejárt kórházi osztályra csoportokat tartani, és több civil szervezetnél is voltak feladatai.

A Kék Pontban józanság megtartó csoportot vezetett, egyéni konzultációt is végzett. Éveken át részt vett a felépülési térképészek munkájában, felderítve a tágan értelmezett szakmai környezetet, a felépülők segítésébe bevonható potenciális partnereket. Szakmai tapasztalatait felhasználva részt vett a Korszerű addiktológia című, szociális szakembereknek szóló továbbképzés tananyagának fejlesztésében.

Honlapunkon szereplő bemutatkozójában magáról írta: „A zene nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, a 80-as évek óta különböző punk formációkban gitározom. Magam is felépülő függő vagyok, és drogok nélkül is jól érzem magam a bőrömben. Azt gondolom, hogy ez bárki számára elérhető, aki le akar állni. Ebben tudunk segíteni.”

Ebben tudott segíteni, hiteles, saját példával, számos embernek: a szereket elengedve, a kreativitást megtartva haladni a felépülés útján.

A Kék Pont csapata egy Hamvas Béla idézettel búcsúzik tőle:

„A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útra bocsátó hatalom így szólt: Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit. Segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyj senkit a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg. Az egész világ a tied. Szabad vagy a kövektől az éterig.”