Cikkeink

Párkapcsolat és mentális egészség – újra női csoport indul

Február 28-án újra női csoport indul “Párkapcsolat és mentális egészség” címmel  a Kék Pont Gát utcai ambulanciáján.  A pszichoterápiás kiscsoport célja a párkapcsolati problémák, zavarok pontosabb megfogalmazása, hátterének világosabb megértése és a megoldáshoz vezető egyéni- és társas tényezők tudatosítása, a megoldást segítő egyszerűbb terápiás technikák elsajátítása. A csoportba párkapcsolati problémákkal segítséget kérő, önként jelentkező nőket várunk 25 éves életkortól. Még 4 -5 szabad helyünk van!

Ambulanciánkon 2011 első felében terápiás csoportot indítottunk „Nőiség, szexualitás, párkapcsolat” címmel. A csoportban önként jelentkező, motivált, önismereti igénnyel jellemezhető nőket fogadtunk, akik többnyire szerhasználó családokban nevelkedtek vagy szerhasználóval éltek párkapcsolatban. A 12 üléses csoport nagy érdeklődés és stabil csoportösszetétel mellett sikeresen dolgozott. A program zárása során a tagok részéről egyöntetű igény fogalmazódott meg a munka folytatására és elmélyítésére. A „Párkapcsolat és mentális egészség” címmel tervezett tematikus pszichoterápiás kiscsoportban a fókusz a kapcsolati szintre helyeződik majd. 12 főnyi tagsággal rendelkező, zárt csoportban kívánunk dolgozni. A csoportot 12 ülésesre tervezzük, ebben a bevezető- és záróülés mellett 10 tematikus alkalom szerepel majd. Az ülésekre hetente másfél órában, kedden 17 órától kerül sor ferencvárosi központi ambulanciánkon.

A tematikus beszélgetések témái:

Párkapcsolati minták a gyermekkori családban; Az első párkapcsolati élmények; A párválasztás motívumai; Kommunikáció a párkapcsolatban;  Párkapcsolat és szexualitás; A párkapcsolat és a gyermek; Konfliktusok és krízisek; Párkapcsolat és bántalmazás; Párkapcsolat és szerhasználat; Milyen párkapcsolatot szeretnék?

A jelentkezők előzetesen végzett egyéni interjúk alapján kerülnek kiválasztásra, ezért kérjük, hogy  részvételi szándékukat közvetlenül   a csoportvezetőnek, Komáromi Éva klinikai addiktológiai szakpszichológusnak jelezzék emailben:  komaromi.eva@t-online.hu

A részvétel ingyenes, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázati  támogatásának köszönhetően.