Cikkeink

Kiskertész kerestetik!

Pár éve volt szerencsém Kubában járni és találkozni számomra addig ismeretlen jelenséggel. Egy halom csodálatos élménnyel és meglepetéssel szolgált Havanna városa, amelyek közül volt olyan ami elszomorított, volt ami megdöbbentett és olyan is, ami örömmel és bizakodással töltött el.

A nagyon kemény az volt, amikor kiderült, hogy a helyieknek a mobiltelefon használatról írásban kell feljegyzést készíteniük (kit és miért hívtak), vagy az amikor világossá vált, hogy az itt élőknek igazából tilos elhagyniuk az országot, vagy belépni a külföldi vendégek számára épített üdülőövezetekbe a saját országuk területén (Varadero). Amikor megkérdeztem a kisérőmet, hogy mi a menő errefelé, akkor azt mondta, hogy a háztető kertészkedés, ami nem más, mint egy saját konyhakert a házak tetején. Igazi kiskertészetek ezek a város felett, ahol mindenki megtermeli saját maga számára a napi zöldséget, ezzel is függetlenítve magát a borsos zöldség árak alól.

Úgy tűnik most nálunk is elindul ez a vonal, ha te is kedvet érzel magadban akkor  jelentkezz és légy városi kiskertész!