Cikkeink

ONLINE KLIENSFOGADÁS AMBULANCIÁINKON

Frissítve: 2020. április 6.

Régi és új kliensek fogadása online

Tájékoztatjuk klienseinket és leendő klienseinket, hogy a Kormány 41/2020. (III. 11.) rendeletben előírtaknak eleget téve, a kormányrendelet időbeli hatályának végéig, a Kék Pont Alapítvány, mint fenntartó döntése szerint a Kék Pont Felépülési Központjaiban a személyesen történő kliensfogadás mind a szenvedélybetegek alacsonyküszöbű és közösségi ellátása, mind a járóbeteg ellátás szolgáltatásokban, mindkét ambulancián (Gát utcai, békásmegyeri) szünetel.

Ez a következőket jelenti:

  • Az eltereléshez szükséges állapotfelmérés szünetel.
  • A már ellátásban lévőket (szerhasználók és hozzátartozók esetén is) a szokásos konzultánsuk telefonos vagy online konzultáció keretében fogadja.

1.Egyeztetett időpontban való konzultáció esetén:

A konzultánsuk közvetlen elérhetőségét hívhatják a megbeszélt időben. Ha ezt nem tudják, akkor a szolgáltatás (ld.: itt) központi telefonszámán tudhatják meg a konzultánsuk ajánlott elérhetőségét.

2. Ha időpontot kérne, módosítana vagy törölne:

Kérjük, a konzultánsnak jelezzen, időpont törlés esetén lehetőleg írásban, a megbeszélt időpont előtt lehetőleg 24 órával!

  • Az önkéntes formában, első ellátásra jelentkezők (szerhasználók és hozzátartozók) a közzétett orvosi rendelési időben, telefonon fordulhatnak segítségért. Új klienseket Dr. Ali István fogad, rendelési időben, telefonon. Információk a bejelentkezésről itt.

Ennek keretében a segítséget kérő felvázolja, majd a szakorvossal célirányosan pontosítja a problémát. Ezt követően a probléma kezelésének érdekében egy – a jelenlegi ellátási protokollnak megfelelő – javaslat kialakítására törekszünk. Az ellátás ilyen módon korlátozottan, de a jelenleg rendelkezésre álló lehetőségek optimális igénybevételével történik. A szerhasználók közösségi ellátásba való integráció menetének kidolgozása folyamatban van. Ennek lehetőségéről várhatóan a hét második felében tudunk tájékoztatást adni.

A rendelkezés fenntartásának szükségességét a fenntartó szükség szerint (de legalább hetente) felülvizsgálja, a változásokról a klienseket a kekpont.hu honlapon keresztül tájékoztatja.