Cikkeink

Ingyenes shiatsu masszázs a Kék Pont ambulanciákon!

E héttől elindítjuk mindkét ambulanciánkon ezt az új kiegészítő-terápiás lehetőséget, amelyre a hozzánk járó klienseink tudnak bejelentkezni! Számukra a kezelés ingyenes, tekintettel arra, hogy a Felépülési Bajnokok című, s a brit felépülés-központú modell helyi adaptációján az NCTA támogatásával dolgozunk, együttműködve a Budapesti Nemzetközi Shiatsu Iskola önkénteseivel. Tekintettel arra, hogy e szolgáltatás mind a korábbi GÁT Család programunk egészségnapján, mind az idén júniusi Kék Pont Felépülési Cafe a Norvégminta Fesztiválon programunkon is abszolút siker volt, arra számítunk, hogy igen népszerű lesz most is, mint választható kiegészítő-terápia.

Mi a shiatsu? A shiatsu (ejtsd: siacu) egy Japánból származó akupresszúrás masszázs. A terapeuták a Hagyományos Kínai Orvoslás által meghatározott pontokat érintéssel, tenyér- és ujjnyomásokkkal kezelik, amely segít beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait. Feszültségcsökkentésre, álmatlanságre, szorongásra hatékony módszer, általános közérzetjavító és stresszoldó hatásának köszönhetően alkalmazható addikciók pl. alkohol-, drogfüggőség kiegészítő terápiájaként is. Ezzel kapcsolatban készült is egy friss kutatás a Nyírő Gyula Kórház Addiktológiai Osztályán Dr Petke Zsolt és Fele Krisztina munkájaként, ahol azt vizsgálták, hogy milyen hatékonysággal alkalmazható a shiatsu a szenvedélybetegségek kiegészítő terápiás kezeléseként. A vizsgálat eredményeit bemutató publikáció jelenleg folyamatban van. A shiatsu masszázs kezelés-programunkat munkatársunk,  Fele Krisztina addiktológiai konzultáns és shiatsu masszőr vezeti.

A shiatsu az egészség megőrzésére és betegségek megelőzésére is kiváló módszer.

Az alábbbi esetekben ajánlott:

–          ízületi és mozgásszervi problémák: hát, váll-, nyakfájdalmak,

–          fejfájás,

–          nőgyógyászati panaszok,

–          emésztési problémák,

–          keringési problémák esetén,

–          stresszoldás, feszültségcsökkentés,

–          álmatlanság, szorongás esetén,

–          általános közérzetjavító hatású,

–          segíti a kimerült szervezet feltöltődését

Ellenjavallatok, amikor nem alkalmazható a kezelés:

–          akut gyulladásos folyamatok,

–          magas lázzal járó állapot,

–          csonttörés és nyílt sérülések,

–          súlyos rákos megbetegedések csontáttétekkel,

–          súlyos csontritkulás,

–          súlyos pszichés zavarok (pl. skizofrénia).

A shiatsu kezelés könnyű pamutruhában (melegítő, póló, zokni) a földön fekve matracon történik, teljes testkezelést jelent és körülbelül egy órát vesz igénybe. A masszírozás folyamán könnyedén relaxált állapotba lehet kerülni.

Köszönjük partnereink pénzügyi és természetbeni támogatását!