Cikkeink

Ferenczi György emlékérmet kaptunk

A Ferenczi György Alapítvány  ma átadta az alapítvány által 19 éve minden évben  odaítélésre kerülő Ferenczi Györgyí Díjakat. A szakemberek között  egy szakmai közösséget is elismerésben részesítettek, a Kék Pont ALapítványt. Szarka Attilától, az Alapítvány kuratóriumának elnökétől,  szervezetünk igazgatója, Prof. Rácz József vehette át a kitüntetést, amelyet olyan szakembereknek és közösségeknek ítél oda a  kuratórium, amelyek Ferenczi György gyermekvédelmi szakember emlékét és érdemeit gondozva továbbörökítik a részvét, a gondozás és a gyógyítás értékeit a már kriminalizálódott fiatalok körében.”hangzott el ma az EMMI III. kerületi Budapesti Javítóintézetében megrendezett ünnepségen és szakmai napon.

A kitüntett szakemberek között volt Dr. Szemelyácz János pszichiáter is, a pécsi INDIT vezetője, aki nem mellesleg alapítványunk kuratóriumi tagja is. (Fotón: Dr. Szemelyácz János és Prof. Rácz József)

Gratulálunk midnen díjazottnak és  nagyon köszönjük a rangos elismerést! A név kötelez minket, a jövőre is. És egy nagyon szép leírás a névadóról, Ferenczi György gyógypedagógusról. (1946-1994)