Híreink

Öröm Pontunk az idei Szigeten

Idén szakmai együttműködésben jelenünk meg a Drog-Stop Egyesülettel, a SZIGET 2013 Fesztiválon, augusztus 5-12ig. Sátraink tematikusan kapcsolódó programokkal  várják a Civil Falu látogatóit.

Kék Pont Öröm Pont – itt fókuszban  a szerfogyasztó fiatalok lesznek. Infók a  legális és illegális  drofogyasztással kapcsolatban és  beszélgetés velünk az okokról, arról, hogy mit jelent az ártalomcsökkentés, a biztonságosabb szerhasználat és a mértékletesség, ha tudatmódosításról van szó

Drog Stop,  Állj meg és nézz körül! – fókuszban a hozzátartozók lesznek. Ha problémát jelent neked az, ami  a családtagodnak, barátodnak, kollégádnak talán nem. Hogyan viszonyuljunk a velünk élő/élők szerfogyasztásához, függőségéhez? Ártalomcsökkentésről, empátiáról, a jó fajta segítésről.

Nyitvatartás: 13-19 óra között

 

A két sátor között egy átjáró installációval tervezzük azt érzékeltetni, hogy mennyire fontos, hogy a fogyasztó és hozzátartozó szót értsenek egymással és őszintén tudjanak beszélgetni kérdéseikről, félelmeikről, céljaikról…

Szolgáltatásainkból, játékainkból néhány:

– neked hol az Örömpontod? demonstrációs játék. Nem, nem csak 18 éven felüleiknek!:)

– arcfelismerő játék

– szlengfelismerés

– ábrafelismerés

– tipikus mondatok-  igéretek, fenyegetések

– hosszú távú hatások 

legyező-és jelvénykészítés

A sátrunkban angol nyelvű tájékoztatás is lesz!

Ajándékok:

– “túlélőcsomag” szőlőcukorral, nasival

– információs szóróanyagok

Kint lesztek a Szigeten? Keressétek  a Kék Pont és a Drog Stop sátrait a Civil Faluban, és kövessétek a napi beszámolóinkat a Kék Pont facebook oldalán!

Képünk a tavalyi VOLT megjelenésünk idején készült, de hasonló érdeklődésre számítunk itt is!

Együttműködő partnerünk: