Cikkeink

Party Service a Bajnokok Éjszakáján

A Kék Pont Party Service a jól bejáratott underground szcénától elszakadva ezúttal új vizekre evezett, hogy a leányfalui Bajnokok Éjszakáján köthessen ki. A faluházban slágeres hangzásvilágú house-ra mulat a közönség, míg a megfáradtak és feltöltődni vágyók a közeli Duna parton és a környező parkosított területeken gyűjtenek erőt a parkett újbóli megrohamozásához. A partisorozatot elsősorban tizenhat-huszonpár éves fiatalok látogatják, sőt, ők maguk szervezik; ez utóbbinak mi, egy öntudatosabb partikultúra képviselői különösen örülünk, készen arra, hogy támogassuk őket törekvéseikben.

A partizók kezdetben kissé gyanakodva fogadtak minket, ám ezen nincs mit csodálkozni. “Jaaa!” – érte megvilágosodás az egyik, standunkhoz kíváncsiskodó srácot, amikor elmagyaráztam neki, mivel foglalkozunk. – “Én azt hittem, arról akarjátok osztani az észt, hogy a drog és az alkohol, az rossz, és ennyi! Ezért se jöttünk ide. Ez így egészen más, ilyesmiről még nem is hallottam, nagyon tetszik!” Később lehetőségünk nyílt a segítségnyújtásra is. Persze, semmi komoly: néhány ifjú hölgy, aki némileg túlvállalta magát az alkoholfogyasztás terén, didergők, nyugalomra, pihenésre vágyók; akadt olyan is, aki váratlan orrvérzését vészelte át standunknál, majd hűségesen vissza-visszalátogatott hozzánk.
A buli végére tehát feloldódott a kezdeti idegenkedés; azok, akiken segítettünk, őszinte kedvességgel mondtak köszönetet, mások érdeklődtek, kérdéseket tettek fel. A fináléban már mi magunk is a tánctéren roptuk, amely felett időnként ellebegett egy-egy általunk osztott, lufivá fújt óvszer.
Ha minden jól megy, jövő hónapban ismét találkozunk a srácokkal, amit reményeink szerint nemcsak mi, most már ők is várni fognak!

Szendi Nóra

önkéntes, Party Service

Tovább fotók  a buliról a Kék Pont Party Service facebook oldalán.