Cikkeink

A Kék Pont a Telekom fenntarthatósági jelentésében

A Magyar Telekom Csoport egyik kötelezettségvállalása, hogy évente jelentésben teszi közzé teljesítményéről szóló beszámolóját. A most megjelent 2010-es dokumentumban a Kék Pont is szerepel (71.oldalon!), mint a cég egyik civil stratégiai partnere. Partnerségi együttműködésünk egyik legnagyobb előnye, hogy a folyamatos, személyes kapcsolattartás segíti a közvetlenül támogatott programokon túli, más színtereken történő közös megjelenéseket és kommunikációt is. Miután a Magyar Telekom kiemelt támogatója a VOLT és Balaton Sound Fesztiváloknak is, a Kék Pont mindkét eseményen lehetőséget kapott a biztonságosabb szórakozást segítő szolgáltatásainak kitelepítésére. Partnerekként többször szerepeltünk együtt szakmai konferenciákon, saját szervezésű programjainkon, sőt, felmerültek már közös pályázati projektötletek is.

 

Az együttműködés számunkra egyik legfontosabb üzenete az, hogy a Magyar Telekom, vezető telekommunikációs cégként, nagyban hozzájárul a drogjelenség nyíltabb és őszintébb társadalmi diskurzusához. A partnerségi együttműködés anyagi támogatáson túlmutató, ily módon az egész drogszakmát érintő eredményeként értékeltük azt is, hogy 2011 januárjában, a szakma négy legnagyobb ernyőszervezete által meghirdetett országos drogpolitikai fóruma a Magyar Telekom székházban kerülhetett megrendezésre.

A Magyar Telekom szeptember 24-én, szombaton, a Millenárison rendezi meg a IV. Fenntarthatósági Napot, amelyen a Kék Pont is jelen lesz kannabiszpont és mértékletes programjával.