Híreink

Kamasz csoport szenvedélybeteg szülők gyerekeinek a Felépülési Hét csütörtökén, 16.00-18.00

A Kék Pont Felépülési Hetének keretében, április 7-én, csütörtökön  16 és 18 óra között ingyenes, bemutató-jellegű Kamasz csoportra hívjuk  azokat az fiatalokat , akiknek egyik vagy mindkét szülője szenvedélybeteg. Helyszín:  MÜSZI. (Cím: 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1. Corvin áruház III. emelet, bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy zöld ajtó MÜSZI logóval)

A csoport ingyenes, de regisztráció-köteles, regisztrálni itt lehet: http://goo.gl/forms/mwFNnvFNU5

Nemrégiben örömmel adtunk hírt róla, hogy ferencvárosi ambulanciánk a H52 Ifjúsági Irodával együttműködve egy olyan csoportot indít el, amely Magyarországon még újdonságnak számít. Olyan fiatalokat várunk ebbe a csoportba, akiknek valamelyik vagy mindkét szülője függőségi problémával küzd. Most a csoportot máshol tartjuk, nem a megszokott helyén, hanem szintén a MÜSZIben.

Apa túl sokat iszik vagy anya folyton nyugatókat kap be? A lényeg, hogy azt látod rajta, hogy szinte nem is tud nélküle meglenni?

Nálunk semmitől sem kell tartanod! Itt biztonságban  beszélhetsz a nehézségeidről, a problémákról és  a fájdalmakról,  nálunk nincs mit szégyellned! A csoportot vezetők között van, aki maga  is átélt hasonlót, ezért őszintén, szabadon beszéhetsz velük, bátran felteheted a kérdéseidet! Támogatunk abban hogy nekik és a csoportnak köszönhetően, jobban megérthesd a saját  szerepedet  a családban és megtanulhatod azt is velük, hogyan teheted könnyebbé és elviselhetőbbé ezeket a terheket.

A csoportot  Lovizer Dániel felépülő, addiktológiai konzultáns vezeti.

Lovizer Dániel, addiktológiai konzultáns
Eredeti végzettségem tájrendező és kertépítő mérnök, ezt követően szereztem addiktológiai konzultáns képesítést. A két teljesen eltérő szakmát a személyes érintettségemből fakadó útkeresés köti össze. Középiskolai éveimet a szerhasználat határozta meg. 2009 óta józanodok. Az egyéni konzultációk mellett, két csoport (Függőséggel küzdő szülők tinédzser gyermekei; Józanság-megtartó csoport) vezetésében veszek részt. Szabadidőmben folyamatosan képzem magam, szeretek utazni, kirándulni, gokartozni, célba lőni, fára/sziklára mászni. A saját kidolgozású testsúly-megtartó módszerre épülő otthoni edzések beépültek a hétköznapjaimba.

Felépülő identitásom központi eleme a folyamatos hajlandóság, nyitottság a lelki elvek szerinti életre, az állandó növekedés, hitben és szeretetben.  Ennek lehetőségét szeretném visszatükrözni a hozzánk forduló felépülőknek is