Híreink

Hozzátartozói csoport a Felépülési Hét szerdáján, 18.30.-20.00-ig

A Kék Pont Felépülési Hetének keretében, április 6-án, szerdán este 18.30 és 20 óra között ingyenes, bemutató-jellegű Hozzátartozói csoportra hívjuk  azokat az érdeklődőket, akik szenvedélybeteg párkapcsolatban élnek és  problémájukat szívesebben  osztanák  meg egy támogató közösségben. Helyszín:  MÜSZI. (Cím: 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1. Corvin áruház III. emelet, bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy zöld ajtó MÜSZI logóval) A hozzátartozói csoportot Békési Tímea vezeti.

A csoport ingyenes, de regisztráció-köteles, regisztrálni itt lehet: http://goo.gl/forms/mwFNnvFNU5

Ha már úgy érzed, mindent megpróbáltál, hogy megmentsd függőséggel küzdő szülődet, de nincs eredmény: itt a helyed!

Bár nagyon jól tudjuk, hogy nehéz eljönni egy ilyen csoportba a témát övező tabu és a hozzá tapadó szégyen miatt, mégis bíztatunk mindenkit akit érint, jöjjön el és próbálja ki!

Ha úgy érzed, nem bírod tovább nézni kamasz gyermeked ámokfutását és tehetetlen vagy, itt a helyed!

Ha úgy érzed, kifogyott az eszköztárad problémás szerhasználó társaddal való kapcsolatodban: itt a helyed!

Ha gyakori aggódást és szorongást okoz, hogy jóbarátod gyógyszereken él és nem tudod, hogy segíts neki…

Mert talán egyszerű lenne elmenni, elhagyni, kirakni, elengedni, de nem megy, mert HOZZÁD tartozik, eltéphetetlenül. S mindannyian SZERETNI SZERETNÉNK HOZZÁTARTOZÓNKAT.

Ehhez nyújt segítséget ambulanciánk minden héten, egy nyitott csoportban, ahol szakemberek segítségével, de ami a fő, a sorstársak értő, megértő, biztonságos csoportjában dolgozunk közösen ezen a nehéz problémán.

Várunk szeretettel, hogy kipróbálhasd!


Békési Tímea

A segítő hivatáshoz látszólag nagy vargabetűkön át vezetett az utam, hisz eredetileg néprajzkutató vagyok.  Számomra mégis szorosan egymásra épülő események és döntések folyamata volt ez az út. Akár a szenvedélybeteg családokat, akár a gyászolókat nézem – akikkel gyásztanácsadóként szintén találkozom – a problémák, nehézségek hátterében tapintható a hagyományos kultúra hiánya. Az addiktológiai ellátórendszer szinte minden szintjén dolgoztam már, az alacsonyküszöbű programoktól, a bentlakásos rehabilitációs ellátásokig. A Gát utcai Kék Pontban felépülési térképészként pedig a lokálisan és szakmailag értelmezett környezetünk felmérése, bejárása és a potenciális partnerek felkutatása a feladatom. Szeretek táncolni, főzni, és a falusi, természetközeli környezetben érzem magam igazán otthon.

A felépülés, mint felépülő társfüggőnek és mint a szakember énemnek egyaránt,  egy élethosszig tartó izgalmas utazás. Sem a múltam, sem a jelenem nem cserélném el senkivel, mert bár hiányok nyomán lettem kereső ember, de ezen az úton jutottam sok-sok kincshez és ahhoz a tapasztaláshoz, hogy mindig lehet jobb az életem.

A Felépülési HÉT teljes programja itt olvasható.