Cikkeink

Süti, kávé, hogy vagyunk – Gát Család Klub

Az október eleji sikeres Gát Családi Napunk után folytatódik az aznap elindult és 4 alkalomra tervezett Gát Család Klubunk.

Ezekre a beszélgetésekre olyan Gát utcában és környékén élőket várunk, akik tapasztalt pszichológus kollégáink – Erdei Kata és Szabó Anna – segítségével megosztanák kérdéseiket, örömeiket, nehézségeiket, félelmeiket abban a reményben, hogy a közös tapasztalat és tudásmegosztás, illetve a szakértelem, együtt támogatást jelenthet nekik a segítségkérésben és a megoldás keresésekben  is.

2. alkalom: október 28. kedd 18 óra. Téma: problémák, krízisek a családban

A Gát Klubok meghívója itt tekinthető meg.

Finom kávéval és sütivel várunk minden kedves érdeklődőt a beszélgetésekre!

Helyszín: Kék Pont Alapítvány, IX.ker. Gát utca 25. 1/8

A nyertes projektről röviden:

A Kék Pont központi ambulanciája (és egyben széhelye) a IX. kerületi Gát utcában működik, amely a József Attila terv akcióterületének középpontjában van és még a nagy pesti árvíz idején kapta a nevét, az ott húzódó ferencvárosi gátról. A Gát utca projektünk most a védekezés, megelőzés és együttműködés szimbóluma. A heterogén összetételű utcában a rehabilitált épületek jobb élethelyzetben lévő lakói és a még fel nem újított önkormányzati lakásokban élő, halmozottan hátrányos helyzetű emberek, családok (köztük a Dzsumbuj telepről beköltöztetett lakók) harmonikusabb együttélését segítve keressük a biztonságosabb és egészségesebb élet lehetőségeit. A Kék Pont ambulancia komplex szociális és egészségügyi szolgáltatatásait ajánlva,  az őszi családi napot és a szülői, hozzátartozói  klubokat egy alapos kutatómunka előzi meg.  (Interjúsorozat a lakókkal, amelynek „hangjai” a közösségi médiában is megszólalnak majd). A projekt célja, hogy a fejlessze a lakók, szülők, hozzátartozók egészségtudatosságát, önismeretét a családi élet és lakókörnyezeti együttélés szinterein, erősítse a szomszédok iránti bizalmat és együttműködést. A pszichoedukáció és a praktikus információk átadása hozzájárul ahhoz, hogy a lakók céltudatosabban forduljanak az egészségügyi és szociális ellátó rendszerhez, felismerjék a saját, vagy családjuk környezetében lévő problémákat, különönös tekintettel a szenvedélybetegségekre, s tudjanak segítséget kérni, akár az ambulancián is.