Cikkeink

Peer Kapitány projektünk beszámolója videón


Lezárult a  Norvég Civil Alap támogatásával létrejött PEER Kapitány
(segítők a sarkon) mini-projektünk ( 2013. szeptember – 2014. május), amelynek  célja egy “tapasztalati munkatársak” (intravénás drofogyasztók), ún.  sorstárs-vezérelt intervenciós modell bevezetése volt Magyarország legnagyobb tűcsere programjában, a VIII. kerületi Kontakt tűcsere programban. Mivel a Kék Pont tűcsere programja 2014. szeptember elsejével sajnos megszűnik, ezért a kisérleti program, bár számos pozitív tapasztalatot adott és további szakmai kihívásokat jelentene, a tűcsere program folytatására lehetőségünk nincs, ezért pályázati forrást arra nem keresünk.

A Peer Kapitány program szakmai eredményeinek bemutatására a TASZ által szervezett Szoba  a Nyolcban Fórum keretében került sor, június 26-án, az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapján, a józsefvárosi MÜSZI-ben. A beszámoló prezi-s előadást Dávid Ferenc, a Kék Pont Biopolitikai Műhelyének vezetője tartotta, melyről a TASZ videós csapata készített filmet. Köszönjük a segítségüket!

Külön köszönet a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásáért, és a hazai lebonyolító alapítványok (Ökotárs, Autonómia Alapítvány) együttműködéséért! A projektről szóló esettanulmány, Ragályi Lili önkéntesünk munkája itt olvasható.

A projektzáró  beszámoló videó itt látható:

További videók a Szoba a Nyolcban fórumról, 1. rész.

A videó 2. része itt tekinthető meg: