Cikkeink

Prevenció újratöltve: a BIOPOLITIKAI Műhely ajánlatai

Az elmúlt években többször is írtunk a hagyományos drogprevenció kiüresedéséről és szükségszerű megújulásáról. Ennek a változtatási kényszernek sok oka van, íme néhány:

  • az iskolai prevenció nyomokban működik jelenleg, mivel sok korábbi, prevenciós program nem rendelkezik az Országos Egészségfejlesztési Intézet, tavaly óta már kötelezően elvárt (1/2000 EMMI rendelet) szakmai ajánlásával
  • amikor az egészségdiskurzusban résztveszünk, a tudatosság, mértékletesség és hasznosság értékeit kiemelve, a környező világhoz való optimális alkalmazkodásban kívánjuk segíteni a fiatalokat, így kínálva nekik egy örömteli, boldog élet elérhető lehetőségét
  • nem lehet arról és úgy beszélni , amiről és ahogy 15 éve beszéltünk
  • folyamatosan fejlődnünk kell ahhoz, hogy hitelesek tudjunk maradni

Ezért döntöttünk egy olyan prevenciós portfolió megtervezése mellett, amely a fenti értékek mentén, progresszív megközelítésekkel, elsősorban tanórán kívüli programokon tudja elérni a fiatalokat és tanáraikat. Erre a célkitűzésre alakult meg a Kék Pont Biopolitikai Műhelye, amely most  egy program-katalógussal és önálló facebook oldallal mutatkozik be.

Mi az a BIOPOLITIKA?

A biopolitika –  tágabb értelemben véve –  egy populáció társas életét, egészségét és biztonságát szabályozó diskurzusok, normák és társadalmi eljárások összessége.

A Biopolitikai Műhely elsősorban középiskolás diákok és tanáraik számára kínál holisztikus szemléletű egészség-programokat, eseményeket és rendezvényeket. Felkérésre munkahelyi egészségprogramok kialakítására és levezénylésére is szívesen vállalkozunk.

Tekintse meg a Kék Pont Biopolitikai Műhelyének prezis program-katalógusát!

A Biopolitikai Műhely részletes bemutatkozója itt olvasható, facebook oldala itt található. Lájkoljon és rendeljen tőlünk programot!