Cikkeink

Profin, közvetlenül, szívvel

Ha van valami értelme  a projekt bemutató  nyílt napoknak, az információátadáson, pillanatnyi helyzetjelentésen, és disszeminációs kötlezettségeink teljesítésén  túl, az éppen az, ami most maradéktalanul megadatott Békásmegyeren, a City Art Műhely II. Nyílt Napján és Piknikjén. Mert hogy mindennek, ami a lakótelepi srácok kallódásának megelőzésére létrejön, az összes foglalkozásnak, készségfejlesztésnek, közös sportnak és szórakozásnak  értelme akkor van, ha időről időre hiteles arcok mutatják meg, hogy kell csinálni, gyakorolni, megélni azt, amiről itt mi együtt beszélünk és “tanulunk”…

Az Irie Maffia zenekar managementjéből néhány hete jött a felajánlás, hogy szívesen zenélnének velünk MC-ik, hisz Busa Pista rapper úgyis járt már nálunk korábban is a kreatív írás (műhely) szakkörünkben,  és a jelek szerint jó referenciát jelentett nekünk részvétele:)

Múlt pénteken Sena, Kemon és Busa MC-k, és Future Dj jártak nálunk, egy jó másfél, két órás műsort lenyomva a lakótelepi közönségnek, akkora szívvel és lélekkel, ahogy csak a legnagyobbak tudnak. Megkockáztatjuk, hogy lakótelepi átjáró alatt állva, a szomszédos kiskocsma kikönyöklő törzsközönsége,  a piacról hazafele tartó, gurulós bevásárló tárkáikra támaszkodó nénik, az utolsó tanítási napról kiszabaduló fiúk, lányok, na meg a City Art állandó tagjai és munkatársai semmivel nem kaptak kevesebb energiát tőlük, mint mondjuk egy nyárnyitó buli nagyszínpadának sok ezres közönsége.

Vigyázat, itt most patetikus rész következik: nézve ezeket a zenészeket, a City Artos fiataloknak keresve sem találhattunk volna erősebb példaképeket, még ha ez  a szó ma nem is legmenőbb szavak egyike! Profi zenészek, ismertek, az egyik legnépszerűbb koncertzenekar tagjai, a sikert tehetségükkel és nagyon sok melóval érték el, sok bevállalással,  mégis maximális  alázattal mozognak közönségük  előtt, sőt körében. Megmutatták, hogy a freestyle egy olyan eszköz, amivel ha jól bánsz, még azt is nagyvonalúan és szellemesen  tudod kezelni, ha  egy rajongónak nem nevezhető idős hölgy, a másodikról egy  kis fazék vizet küld a nyakadba, így fejezve ki  nemtetszését a délutáni közösségi program iránt.

Ma, amikor sokan vizzel, sóval és savval csatáznak és függöny mögül kiabálnak ha valami nem tetszik nekik, az Irie Maffiások ötösre vizsgáztak toleranciából, együttműködésből, éa nagyon jó zenét nyomtak a békásmegyeri lakótelep közepén! Köszönet érte és gyertek máskor is!

Az esemény hivatalos sajtóanyaga itt olvasható.

Néhány kép  a piknikről:

Tovább képek a City Art Műhely facebook oldalán!

És az egyik videó,  ami néhány perccel azután készült, hogy egy kedves idő hölgy kiöntött egy fazék vizet az ablakán, jelezve hogy ez a zene nem az ő világa (?):

A projekt TÁMOP-5.2.5-ös pillérből valósul meg és az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával jött létre.