Cikkeink

Irie Maffia MC-k a II. City Art Műhely Nyílt Napon

II. City Art Műhely Nyílt Napra és Piknikre várunk Mindenkit, az IRIE MAFFIA MC-ivel, június 14-én, pénteken, 14-től 19-ig, a Kék Pont Alapítvány helyisége melletti zöld területen. (Bp. III. Lukács György utca 3. A HÉV-től 5 perc sétára)

Magyarországegyik legnépszerűbb koncertzenekara tehát kölcsönadja MC-it egy kis közös freestyle-ozásra a Kék Pontnak. Sena, Busa és Kemon nemcsak bemutatják, mitől szól úgy a Maffia, ahogy, hanem gyakorlásra és közös produkcióra is hívják a program résztvevőit. “Az Irie Maffia rajongói nemcsak hűségesek, de nagyon fiatalok is. “Az elmúlt években az egész országot bejártuk a többezres fesztiváloktól a kis klubokig, és estéről-estére látjuk, hogy milyen pozitív hatást érhetünk el a zenénkkel. Nagyon fontos, hogy megmutassuk, a zene képes közösséget építeni, felszabadult életérzést közvetíteni, emberi sorosokat megváltoztatni, ezért örömmel jövünk a Kék Pontba is”fogalmazott Sena.

A City Art Műhely egy olyan „lázadásművészeti klub”-ja a Kék Pont Alapítványnak, ahol a békásmegyeri fiatalok átélhetik a kreatív és közös alkotás örömeit. A drogfogyasztás alternatívájaként létrehozott foglalkozás sorozatok a lakótelepen élő hátrányos helyzetű fiatalok érvényesülési esélyeit kívánja növelni. Projektünket a A TÁMOP-5.2.5/B-10/1-2010-0045 projekt keretében valósítjuk meg, az Európai Társfinanszírozási Alap és Óbuda- Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával.

Tervezett program:

15.00 – mi történt tavaly óta a City Art Műhelyben? Beszámolók a kreatív műhely-és írás, a városi bringatúrák, a street art, a gerillakertészet, a pénteki foci és egyéb szakkörök sikereiről és a nyári szünidő idejére várható, ingyenes programokról …


15.30 – beszélgetés és közös freestyle-ozás Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekarának MC-ivel ,  Senaval, Busaval és Kemonnal (Irie Maffia)


Evés-ivás, amíg  a készlet tart…

 

Sena

A Maffia énekesnője maga a megtestesült multikulturalizmus, hiszen a ghánai apától és magyar anyától származó Sena 18 évesen költözött Afrikából Budapestre, ahol azonnal beszippantotta a hiphop. Első, First One című lemezén is inkább csak szövegel, míg az idén tavasszal megjelent Lots Of Trees-en már bemutatta sokszínűségét. Az ország egyik legerősebb torkú énekesnőjéhez ma is ugyanúgy közel áll a hiphop, mint az r’n’b vagy az elektronikus zenék, sőt egyre több alkalommal nyúl vissza afrikai gyökereihez is.


Busa

A hiphop hangja az utca hangja. Ha van Magyarországon, akire ez a leginkább igaz, az a rapper, beatboxer Busa Pista. 17 év szakadatlan rappelés után adta ki 2010-ben Gyémántfater című albumát, amelyre rögtön 27 számot szövegelt fel, emellett végre saját zenei alapokat is gyártott. Legyen szó az Irie Maffiáról, az etnós Zubolyról, vagy épp színházi előadásról, Busa stílusát elsőre felismerik. A magát rap aktivistának valló szájhős szerint komoly ereje van szövegeknek, ezért fontos, hogy hallassa a hangját.

Kemon

A talpalatnyi szigetről, Grenadáról származó pattogós nyelvű MC Kemont a karibi kultúra kevés számú hiteles képviselői között tartják számon itthon. Arra talán már kevesen emlékeznek, hogy a huzamosabb brit tartózkodás után nemrég hazatért MC eredetileg 1998-ban az MTK focistájaként érkezett Budapestre, ezután fedezték fel MC tehetségét a Love Alliance és a Gimmeshot bulikban, majd csatlakozott az Irie Maffiához. Az Irie Maffia Soundsystem bulik állandó MC-je, jellegzetes orgánumával, szellemes tósztjaival megadja a bulik sajátos hangulatát. (Forrás:Irie Maffia)

Future

Az Irie Maffia MC-ket a zenekar DJ-je, Future kíséri majd, aki scratch tudományát is megvillantja a közönségnek!

linkek:





Mindenkit szeretettel várunk!