Cikkeink

Békási Banditák Bringatúra

Talán nincs is nagyobb szakmai kihívás, mint kőkemény lakótelepi srácokkal a hajógyárira közösen kitekerni, és ott a simogatóan meleg napsütésben KRESZ vetélkedőset játszani. A békási City Art Műhely projektünkben szervezett túra minden pillanata egy potenciális kockázati helyzet, megoldásra váró extrém szituáció. A kissé hangos tömegközlekedés a HÉVen, a kerékpárkölcsönzés  vidám aktusa Óbudán, és a közös tekerés bizarr, bekiabálós hangulata festi meg az állandó jelleggel totális káosz felé mutató bringás programot.

Az ultramodern pedagógiai eszközök teljes repertoárja, az óvatos cimbizés, az állandó figyelemmegtartás és a kis értékű motivációs ajándékok sorozata azok a módszertani és nevelési eszközök, amelyekkel a túravezető kékpontosok a kezükben tarthatják az irányítást. Persze nem igazán lehet balhé nélkül megúszni egy ilyen programot, a cél sokkal inkább az, hogy a balhé ne mutasson nagyon túl a brahi keretein, a beszólások ne legyenek bántóbbak, mint amit az utca embere még éppen elvisel, a tartalom pedig legyen több, mint amennyit a közös bringázás úgy önmagában generál.  Amúgy, ha őszinték  akarunk lenni, akkor valahol mi nagyon mélyen szeretjük ezt a programot és az összes gázos helyzetet simán megoldjuk, csak nagyon-nagyon türelmesnek és hihetetlenül nyitottnak és következetesnek kell lennünk. Ja, és tényleg szeretni kell ezeket a bandita túrákat, különben irtózatos balhé lesz belőle.

A projekt TÁMOP-5.2.5-ös pillérből valósul meg és az Európai Unió támogatásával, illetve az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával jött létre.