Cikkeink

Köszönet a Magyar Telekom 3 éves partnerségéért!


Decemberben véget ért három éves stratégiai partnerségünk a a Magyar Telekommal, amelyet civil szervezetünk elsőként nyert meg az e tárgyban kiírt 2009-es pályázaton, a “Tulajdon Tudatunk” három szintű egészségfejlesztő-prevenciós programunkkal.  A napokban eljuttattuk támogatónkhoz a szakmai és pénzügyi záró- beszámolónkat is.  Az elmúlt 3 évben  (2010- 2012) köztünk folyó együttműködésért nagyon sok köszönettel tartozunk a cégnek.  Óriási segítséget nyújtott  3 éven keresztül  az évi 10 millió Ft-os támogatás, ami civil szervezetünk számára nem csak pusztán anyagi könnyebbséget, hanem kiszámíthatóságot és tervezhetőséget is jelentett.

Különösen nagy jelentősége volt ennek abban az időszakban, amikor a hazai pályázati források erőteljesen csökkentek és a szakminisztériumi pályázati kifizetések is  jellemzősen csúsztak vagy utó-finanszírozottá tették a programokat. Mindvégig úgy gondoltuk, és ennek számos előnyét élveztük valóban, hogy egy vezető telekommunikációs cég kiállása egy alapvetően sok tabuval és sztereotípiával kezelt terület mellett, jóval többet jelent, mint anyagi támogatást. A Magyar Telekom ezzel részt vállalt a drogjelenség őszintébb és árnyaltabb társadalmi diskurzusában.  Együttműködésünk alatt sokszor érzékeltük azt, hogy ez a kapott bizalom komoly referenciát és elismerést vált ki stakeholderi körünkben is, és további kapukat nyitott meg az üzleti partnerek felé is. A támogatásnak köszönhetően, az elmúlt 3 évben összesen 30 nem fővárosi iskolai csoporthoz vittük el az Egészség Iskola , majd Egészség Ügynökség egészségfejlesztő programunkat, játékunkat. Közel ezren látogatták meg a külföldi programok adaptációjaként létrehozott www.kannabiszpont.hu online önsegítő- jellegű oldalunkat, és 650 fő használta/használja rendszeresen. Ez idő alatt végig működtettünk egy digitális felzárkóztató programot a legnehezebb helyzetben lévő klienseinknek, a józsefvárosi Kontakt (tűcsere)  program még intravénás droghasználói számára.


Stratégiai partnerségünk számunkra egyik legnagyobb tanulsága éppen az volt, hogy egymás kölcsönös megismerésével – az eredeti pályázati projektterveken túl is –  újabb területek nyílhatnak meg előttünk további együttműködésekre is, amely lehetőségek nagy részét jól ki is tudtuk használni – lásd pl. a nyári fesztiválidőszakban született közös projektek, a fiatalok biztonságosabb szórakozását támogatva (VOLT, Balaton Sound). De idetartoznak a drogterületen érdekérvényesítést  folytató országos ernyőszervezetek által szervezett “Hogyan tovább drogpolitika?”c.  fórumok is, amelyeket 2 alkalommal is a Telekom székházban kedvezményesen tudott a civil  szakma megrendezni, vagy a “Fenntarthatósági Nap”-okon kapott bemutatkozási lehetőségeink. A különböző egyetemi színtereken történt meghívásos szerepléseink (Pécs,  AIESEC konferenciák és workshopok, nyári táborok) is fontos kommunikációs tapasztalatok voltak és hozzájárultak a Kék Pont népszerűsítéséhez.

Alapítványunk távlati stratégiai céljai között továbbra is kiemelt helyen szerepelnek a legkorszerűbb e-health programok beindításának elképzelései, és a korszerű infokommunikációs technológiák adta lehetőségek kiaknázása  az egészségfejlesztés területén. 

Köszönetünket fejezzük ki a Magyar Telekom vezetőségének és a “Telekom Hozzáadkuratóriumának, a 3 év alatt nyújtott együttműködéséért Novák Iringónak, Kiss Adélnak és Szomolányi Katalinnak.

Külön óriási köszönettel tartozunk  közvetlen kapcsolattartónknak, Márton Csillának, a 2010-2012 közötti stratégiai partnerségünk idején nyújtott, a formális kapcsolattartáson messze túl mutató támogatásáért és kedvességéért, öröm volt vele együtt dolgozni!

Reméljük, hogy együttműködésünk, ha más formában is, hamarosan folytatódhat!

Köszönettel:

a Kék Pont csapata