Cikkeink

Drognapló a VOLTON

Kubiszyn Viktor Drognapló Keressétek a VOLT Fesztiválon a Kék Pont Mértékletesség Sátrat, (Civil Zóna, 12-18) mert Drognapló könyvet és hangos könyvet nyerhettek nálunk!

Országos fesztiválkörút indul (forrás: Drognapló – Sajtóközlemény)

Drog. Irodalom. Hang. Zene. Kép. Függőség. Június 29-én a VOLT fesztiválon kezdődik Kubiszyn Viktor Drognapló című önéletrajzi dokumentumregényének nyári fesztiválkörútja. A körút során az egyes helyszíneken olyan összművészeti programmal várjuk az érdeklődőket, amelynek célja a tudatállapot-váltás megidézése a zene, a film és az irodalom segítségével. A fesztiválkörút során a szervezők tágabb betekintést szeretnének nyújtani abba a szubkultúrába, melyben az anyagos élmények rengeteg kultuszteremtő művészt megihlettek. A cél emellett a minél őszintébb kommunikáció a függőség témájáról és a fogyasztás lehetséges veszélyeiről.

A nyári sorozat a sikeres tavaszi országos Drognapló körút folytatása. A tavaszi körút során a Drognapló szerzője Győrben, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Debrecenben, Miskolcon és Békéscsabán tartott rendhagyó drogprevenciós és irodalmi kötetbemutatókat.

A Drognapló nyári fesztivákörút állomásai:

Június 29. – Volt fesztivál, Medical Mental Alapítvány Sátor

Június 30. – Volt fesztivál, Irodalmi Sátor (Sopron) és Kék Pont Mértékletesség Tere sátor (Civil Zóna)

Július 7. – EFOTT (Velence)

Július 10. – Gombaszögi Ifjúsági Tábor (Krasznahorka, Szlovákia)

Július 19. – Hegyalja fesztivál, Ökoteátrum (Tokaj-Rakamaz)

Augusztus 1-5. – ÉlesztŐ Református Fesztivál (Kovácspatak, Szlovákia)

Augusztus 7-11 – OZORA (Dádpuszta)

Augusztus 12. – Sziget fesztivál, Életrevalók Karitatív Egyesülete Sátor

Augusztus 29. – JAK Tábor, Szigliget

Kubiszyn Viktor 1979-ben született Miskolcon. A kétezres évek elején filmes újságíró, filmkritikus. 1995-2002 és 2005-2009 között aktív kábítószerfüggő. Könyvei: Filmflesskönyv (egybegyűjtött filmes írások, Underground Kiadó 2011), Drognapló (Jószöveg Műhely Kiadó, 2011).

Film a Drognapló kapcsán Kubiszyn Viktorról itt.

Interjú Kubiszyn Viktorral a könyvről itt.

Beszélgetés a Petőfi rádióban a könyvről és a tavaszi körútról itt.

„Drogosnak lenni nem érdem. Leszokni a drogokról sem különösebben az. Ne várd, hogy meghajoljon ezért előtted a világ. Viszont beszélni a kalandról hasznos lehet. Ha ezt izgalmasan teszed, még élvezetes is. Viktor könyve ilyen: hasznos és élvezetes.” (Kiss Tibi, a Quimby zenekar frontembere)

Támogató: Welt 2000 kft.

Szakmai partnerek: Litera.hu, Kék Pont Alapítvány, MRE – KIMM Drogterápiás Otthona,

További információ: www.facebook.com/drognaplo, www.drognaplo.hu