Cikkeink

Lakótelepi piknikünk

“A békási lakosok fürkésző és csodálkozó tekintete mellett, a City Art Műhely kivonult egy kis piknikre, a békásmegyeri  lakótelep közepére. A fiataljaink betekinthettek a házi tészta készítés rejtelmeibe és saját maguk készítették el az ételünket, ami egy vegetáriánus étel lett, ám igen ízletesre sikerült! Szép időben, remek hangulatban és gitár kísértében, degeszre ettük magunkat belőle! Köszönet a segítségért Nellinek és Dórinak, a Noha Műhely munkatársainak és persze a srácoknak!(Lazi, békási segítő)

A békásmegyeri ambulanciánk szomszédságában működő City Art Műhely- Telepi alternatíva – a TÁMOP .5.2.5.B/10 pályázati program támogatásával működik, idéntől egy új helyen, amit magunk újítottunk fel, a bejáró srácok segítségével.  Street Art akciók projektelemünk megvalósításában együtt működünk a NOHA Stúdió és Alkotóműhellyel, melyet fiatal képző- és iparművészek hoztak létre és  működtetnek. Bevonásukkal különböző Utcai akciók további szervezését tervezzük (pl. madáretető építése, pillekő kihelyezése, utcai társasjáték szervezése stb.), melyeket a résztvevő fiatalokkal közösen találnak ki és valósítanak meg.

Persze sajnos nem minden programot fogadnak osztatlan lelkesedéssel  a környéken, lásd például az egyik  korábbi gerillakertész akciónk eredményének tiszavirág élete, amikor 4 virágládából 3-at már másnapra kiborítottak, pedig nagy lelkesedés közepette készültek el:

További fotók a gerillakertészkedős programról itt láthatók, a City Art Műhely saját facebook oldalán.

De azért sem adjuk fel, mert ezzel a programelemmel az a célunk, hogy a fiatalok magukénak érezzék lakókörnyezetüket, és a helyi közösség bevonásával formálják olyanná, amilyenné szeretnék! A közös megmozdulásoktól azt reméljük, hogy a fiatalok azáltal, hogy sajátjuknak érzik a lakótelepet, sikerül a szemléletükben is változást elérni, jobban fognak vigyázni a környezetükre, büszkék lesznek arra, hogy létrehoztak, alkottak valamit.”