Cikkeink

Pár üdítő óra a Novusban

Szeretünk a Novusba menni mert hihetetlenül üdítően hat ránk ez a suli. Az épületbe lépve azonnal megérezi az ember a nyitottság és a tolerancia légkörét. A felbukkanó tekintetek nyíltak, a diákok kellően lazák és pont úgy használják a tereket, mintha az övék lenne. Segítenek eligazodni, szereznek filctollat, hellyel kínálnak és mosolyogva kérdezgetik, hogy kihez jöttünk, mi járatban vagyunk. Valahogy az egész olyan, mint amilyennek egy normális iskolát elképzelünk. Szerencsére a Novus semmit sem változott ebben a tekintetben mióta utoljára itt jártunk.

Most két napig a drogok a téma a suliban és minket, mint régi partnert is meghívtak, hogy tartsunk előadásokat, illetve dolgozzunk kisebb csoportokban is. Tudtuk, hogy kimagaslóan jól dolgoznak a Novusos diákok, de a mai teljesítményük újra megerősített minket abban, hogy a jövőnk jó kezekben van és ha ezeken a fiatalokon múlik, akkor az új világ sokkal élhetőbb lesz és mindenki megtalálja majd benne a saját helyét. A diákok a foglalkozások alatt őszintén beszéltek, sokat kérdeztek és érveltek. Öröm volt látni, hogy nem félnek egymás előtt megnyilvánulni és képesek meghallgatni a másik véleményét is (azt gondolnánk, hogy ez gyakori, pedig nem az). Tájékozottak, de szívesen illesztenek be a tudásukba új elemeket és nézőpontokat. Felvetéseik remek témaindítók, gyorsan és pontosan kötnek át a témák között, élvezet velük dolgozni.

A pár óra gyorsan elrepült, de arra azért volt időnk, hogy újra megerősítsük és szorosabbra fűzzük a Kék Pont és a Novus közötti kapcsolatot, pozitív irányba állítsunk pár – arra különösen fogékony diákot, helyrerakjunk néhány eltévedt információt és levadásszunk két potenciális önkéntest, akik nagy reményekkel kecsegtetnek minket a közös jövőnket illetően.

Köszönjük a meghívást, sokat merítettünk belőle!

Radnai Fruzsina és Dávid Ferenc