Cikkeink

A Kék Pont Alapítvány "Védett Táncterek" címmel szakmai nyílt napot szervez

A West Balkánban történteket követően számos találgatás jelent meg arról, az okokat vélelmező hivatalos nyilatkozatokban és sajtómegjelenésekben egyre markánsabb szerepet kapott a drogfogyasztás motívuma. A Kék Pont Alapítvány rendkívül veszélyesnek tartja azt a tendenciát, amely a felelősség kérdését az ügyben érintett üzemeltető, a szervezők és a szakhatóságok, illetve az érvényben lévő jogszabályok áthelyezi és leszűkíti az illegális drogfogyasztás okozta

A biztonságosabb szórakozóhelyekre vonatkozó ajánlások már a 2000-ben elfogadott Nemzeti Drogstratégiában is szerepeltek, ez idő tájt több kezdeményezés is megjelent aParty Service (PS) nevű ártalomcsökkentő programja szerepet kap.

Meggyőződésünk, hogy a WB tragédia nyomán kialakult helyzetben és a külföldi tapasztalatok együtt sok fontos szempontot adhatnakA Kék Pont Alapítvány, moralizáló szándék nélkül,www.kekpont.hu oldalon folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket. További információk: 06-70/607-50-40 Barna Erika kommunikációs igazgató, Kék Pont Alapítvány.